Četvrtak , 9 Jula 2020
Aktuelno
Naslovnica / Svet / Planeta / Zbog porasta obolelih zatvaraju se kafići,restorani i bioskopi

Zbog porasta obolelih zatvaraju se kafići,restorani i bioskopi

Kako doznajemo Sjedinjene Države prijavile su u ponedeljak najmanje 41.586 novih slučajeva korona virusa i 338 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci Univerziteta Džons Hopkins.

Do danas su SAD zabeležile najmanje 2.590.582 slučaja Covid-19, a najmanje 126.141 osoba je umrla od virusa širom zemlje, prenosi CNN.

Dakle podaci uključuju slučajeve zaraze iz svih 50 država, Distrikta Kolumbija i drugih teritorija SAD-a, kao i osobe koje su se vratile u zemlju.

Američke države Kalifornija i Teksas zabeležile su rekordan porast broja zaraženih u toku prethodnog dana, dok je do pogoršanja epidemiološke situacije došlo i na Floridi, u Teksasu, Arizoni, Kanzasu i Nju Džerziju, koje su uvele nove mere u cilju borbe protiv korona virusa, prenela je agencija Rojters.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Stručnjaci objavili! Evo kada je kraj pandemije koronavirusa!

Dakle u Kaliforniji je u toku prethodnog dana broj zaraženih korona virusom porastao za 7.418 na skoro 223.000, što predstavlja rekordan broj novoobolelih u ovoj državi od početka pandemije.

Los Anđeles, novo žarište pandemije, broji preko 100.000 slučajeva obolelih od COVID-19, uprkos zatvaranju kafića i odredbe o obaveznom nošenju maski u gotovo svim javnim prostorima.

Veliki broj osoba zaraženih korona virusom u ovom gradu nalazi se na bolničkom lečenju, a zvaničnici strahuju da bi moglo da dođe do preopterećenja zdravstvenog sistema.

Gradonačelnik Los Anđelesa je izjavio da bioskopi, tematiski parkovi i drugih objekti za zabavu neće uskoro biti otvarani, dok će plaže biti zatvorene između 3. i 5. jula, za vikend u kojem se proslavlja Dan nezavisnosti.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Upravo objavljeno! Otvorene su granice samo za ove države!

Ali osim u Kaliforniji, do porasta broja zaraženih došlo je na Floridi, kao i u saveznim državama Teksas i Arizona, nakon što su ublažene restriktivne mere u cilju borbe protiv pandemije.

U Teksasu je u u toku prethodna 24 sata zabeležen rekordan porast broja zaraženih – 6.545, čime je ukupan broj osoba pozitivnih na korona virus u ovoj državi skočio na skoro 160.000.

U ovoj državi, kao i na Floridi, kafići koji su se nedavno otvorili ponovo će biti zatvoreni od petka.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Alarmantno! Građanima zabranjen izlazak iz kuće,osim u jednom slučaju!

Plaže na Floridi neće biti otvorene za vikend između 3. i 5. jula, potvrdili su zvaničnici.

Guverner Arizone je u ponedeljak naredio zatvaranje kafića, noćnih klubova, teretana, bioskopa i akva parkova na mesec dana najmanje, dok je otvaranje javnih škola odloženo minimum do 17. avgusta.

U Nju Džerziju usluživanje mušterija u zatvorenim delovima restorana neće biti dozvoljeno od četvrtka, kao što je planirano, i odlaže se na neodređen period vremena, dok u Kanzasu odredba o obaveznom nošenju maski u javnom prostoru stupa na snagu u petak.