Zbog koronavirusa zabranjen svaki kontakt! Najrigoroznije mere!

Kako doznajemo Nemačka vlada i pokrajine dogovorile su u borbi protiv korona virusa jednu vrstu “zabrane kontakta”.

Dakle,prema dogovoru postignutom na današnjem video sastanku kancelarke Angele Merkel i premijera svih 16 pokrajina planirana je zabrana okupljanja za više od dve osobe, uz izuzetak za porodice, kao i osobe koje žive u istom domaćinstvu.

Takođe, nameravaju da se odmah zatvoriti svi restorani i ostali ugostiteljski objekti, gde to još nije slučaj. Od te mere izuzeti su samo oni restorani koji vrše dostavu ili omogućavaju da se ponese kući.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Samo ova maska štiti lice od koronavirusa

Isto tako, biće naređeno zatvaranje frizerskih, kozmetičkih salon, studija za tetovažu, salona za masažu.

Sve mere treba da stupe na snagu od ponedeljka.
Grupa od 12 pokrajina se, uoči sastanka u osnovi dogovorila na zabranu kontakata, a među njima su pokrajine Baden-Virtemberg, Berlin, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Hesen, Meklenburg-Forpomern, Donja Saksonija, Severna Rajna Vestfalija, Rajnland-Pfalc, Šlezvig-Holštajn I Tiringija.

Na sastanku, tvrde mediji, došlo je do velike svađe između premijera Bavarske Markusa Sedera I premijera Severne Rajna I Vestfalije Armina Lašeta, a razlog je što je Lašet predstavio dokument, koji je zajedno sa 11-oricom drugih premijera dogovorio I želeo je da se izglasa.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Doktor objavio kada da očekujemo vakcinu protiv koronavirusa

Seder je to shvatio kao napad, jer inace mu više premijera prebacuje da je sa novim restriktivnim merama, koje je uveo u petak, suviše prednjačio iako je postojao dogovor da se deluje zajedno.

Tako je premijerka Meklenburg-Forpomern Manuela Švesig kritikovala oštro Sedera rekavši da on solira iako je kao predsedavajući premijera pokrajina mogao sazvati sastanak u svakom trenutku.

U dokumentu koji je Lašet pokušao da “progura” se želi po svaku cenu sprečiti ograničenje slobode kretanja, to jest da je zabrana kontakata efikasnija od mere zabrane izlaska.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Predsednik se obratio svim građanima i otkrio pravo stanje

Inače broj inficiranih je u Nemačkoj dostigao 24.213 slučaja.

Dakle do danas posle podne umrlo je 83 osobe, a 239 su izlečene.

Najveći broj inficiranih je u Severnoj Rajni Vestfaliji sa 7.361, zatim slede Bavarska sa 4.457, Baden Virtenberg 3.818, Donja Saksonija 1.586, Hesen 1.267, Ranjland Pfalc 1.149, Berlin 1.025, a sve ostale pokrajine su ispod 1.000 inficiranih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Vesti24s.com. Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal Vesti24s.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i/ili prethodnog objašnjenja.