Petak , 14 Avgusta 2020
Aktuelno
Naslovnica / Vesti / Srbija / Vlada naredila! Uvedene nove restrikcije zbog širenja koronavirusa!

Vlada naredila! Uvedene nove restrikcije zbog širenja koronavirusa!

Dakle kako bi se zaustavilo dalje širenje i prenošenje zaraze, Vlada je između ostalog, odlučila da se u ovim sredinama zabrani okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba.

Vlada Srbije je danas propisala posebne mere zaštite stanovništva od zarazne bolesti Kovid- 19 u onim gradovima i opštinama u kojima je zbog epidemije proglašena vanredna situacija.

Kako bi se zaustavilo dalje širenje i prenošenje zaraze, Vlada je između ostalog, odlučila da se u ovim sredinama zabrani okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba, ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Ako otplaćujete kredit u banci ovo je važno obaveštenje za vas

Dakle takođe, neće biti moguće ni organizovanje svečanosti kao ni sportskih i zabavnih manifestacija. Još jedna od usvojenih mera je i ograničen rad ugostiteljskih objekata od 7 do 20 sati.

Kada je reč o predškolskim i obrazovnim ustanovama, navodi se da je neophodna puna primena svih preventivnih mera. U obrazovnim ustanovama biće odložena okupljanja, a prijemni i drugi ispiti biće sprovedeni uz primenu svih mera lične zaštite (fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske i rukavica).

Korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara za sada nije moguće, ali će uz sprovođenje mera zaštite (maske i rukavice) i dalje raditi kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri i teretane.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Pred Srbijom nije jednostavna i laka godina! Očekuju nas komplikovana dešavanja u vezi sa KiM