Četvrtak, 25 Februara, 2021
- Reklama -

Više od očekivanog: FIFA zaradila 5,72 milijarde dolara prihoda i 1,52 milijarde rezervi

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) saopštila je da je ostvarila prihode od 6,4 milijarde dolara (5,65 milijardi eura) i 2,74 milijarde dolara rezerve u finansijskom periodu 2015-2018., što je bolje od očekivanog.

U periodu 2011-2014. FIFA je zabilježila 5,72 milijarde dolara prihoda i 1,52 milijarde rezervi.

Rezultati su ostvareni do juna 2018. kada je počelo Svjetsko prvenstvo u Rusiji. FIFA-u je 2015. pogodila korupcijska afera nakon čega su neki od velikih sponzora prekinuli saradnju.

Zbog toga su finansijski stručnjaci bili skeptični da će FIFA uspjeti da dostigne planirane brojke, koje su sada takve da bi omogućile opstanak federacije, čak i u teoretskom otkazivanju svjetskog prvenstva.

Zanimljive činjenice:
1. Akne usporavaju proces starenja

Britanski istraživači su otkrili da ćelije osoba koje su patile od akni imaju ugrađeni mehanizam odbrane od starenja. Oni koji su imali akne u mladosti duže ostaju mladoliki od onih sa savršenom kožom.

2. Bebe plaču sa akcentom

Kada beba plače, ona imitira ton sličan majčinom glasu. Beba može da čuje glas majke još u materici. Naučnici su došli do ovih rezultata analizom plača 60 beba rođenih u porodicama koje govore francuski i nemački.

3. Žensko telo u obliku peščanog sata je znak visoke inteligencije

Studija u kojoj je učestvovalo preko 16.000 žena sa telom u obliku peščanog sata je pokazala da one imaju viši nivo intligencije u odnosu na ostale žene. Ovo se dešava zbog činjenice da žene sa takvom figrom proizvode više omega-3 masti koje podstiču razvoj mozga i sprečavaju prerano starenje.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje