Subota, 3 Decembra, 2022
- Reklama -

Užas u Norveškoj: Dvoje ubijenih, 19 ranjenih u pucnjavi!

Dvije osobe su ubijene u pucnjavi u noćnom klubu u norveškoj prijestolnici Oslu, objavila je policija u subotu rano ujutro, prenosi agencija Hina pozivajući se na dpa.

Policija je objavila na Twitteru kako je ranjeno više osoba, a osumnjičeni je priveden nedugo nakon pucnjave u blizini mjesta događaja.

Sve indicije upućuju na to da je počinitelj djelovao sam, rekao je kasnije policijski glasnogovornik Tore Barstad, a prenosi NRK. Tri osobe su teško ranjene, a ukupno 19 ih je dobilo ljekarsku pomoć.

NRK je objavio kako postoje najmanje tri mjesta zločina. Nije bilo informacija o potencijalnom motivu, ali incident u početku nije klasificiran kao teroristički. Policija nije dala podatke o dobi ili identitetu uhapšenog osumnjičenika.

Osumnjičeni nije davao izjave, policija je pretražila njegov stan, a zaplijenjena su dva komada vatrenog oružja korištena u napadu, javlja NRK pozivajući se na glasnogovornika Barstada.

Civilna pomoć

Novinar koji je svjedočio napadu rekao je kako je vidio muškarca koji je došao na mjesto događaja s torbom, izvadio pištolj i počeo pucati. Drugi svjedok iz noćnog kluba naveo je da je izbila panika, navode agencije.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje

error: Zabranjeno Kopiranje Sadržaja.