Petak , 14 Avgusta 2020
Aktuelno
Naslovnica / Vesti / Srbija / Upravo stupilo na snagu! Ovo su nove zabrane zbog koronavirusa!

Upravo stupilo na snagu! Ovo su nove zabrane zbog koronavirusa!

Dakle skoro da ne prođe dan, a da se ne donesu neke nove mere u cilju suzbijanja korona virusa, bilo na lokalnom ili državnom nivou.

Posljednja od njih, nedavno je stigla od strane Lučke kapetanije Beograd, naravno, nakon sastanaka, konsultacija i preporuka zdravstvenih radnika. A njome se, između ostalog, zabranjuju žurke i sve druge proslave na brodovima, čamcima i splavovima, odnosno svim vrstama plutajućih objekata.

Dakle obavještavaju se brodarstva, zapovednici brodova, starešine plovila, preduzeća riječnog saobraćaja i vodoprivrede, nadležni organi i organizacije, privezišta za čamce i nautički klubovi, vlasnici čamaca, ostali učesnici u plovidbi kao i sva zainteresovana lica na teritoriji Republike Srbije da su dužni da se pridržavaju svih mjera radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti Covid-19 i zaštite od te bolesti.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Кренуо албански поход на Балкан, почиње анексијa...На удару земља одсечена од својих српских корена!

Primjenjivati mejre propisane Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, Zakonom o javnom zdravlju, kao i druge mere koje priroda te bolesti nalaže u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i svim preporukama Kriznog štaba RS.

Takođe pored toga, zabranjuje se organizovanje žurki, proslava i slično na brodovima, čamcima i plutajućim objektima, dozvoljena je plovidba čamcem pri čemu treba voditi računa da bude obezbjeđena razdaljina između lica na čamcu od dva metra.

Svaki prekršaj odredaba ovog saopštenja brodarstvu smatraće se prekršajem u unutrašnjoj plovidbi i kazniće se u skladu sa odredbama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama – stoji, između ostalog, u saopštenju od jula ove godine.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Stručnjaci otkrili kako su zaustavili koronavirus