Ponedjeljak , 21 Septembra 2020
Aktuelno
Naslovnica / Vesti / Bih / Upravo objavljena odluka! Restriktivne mere ponovo na snazi!

Upravo objavljena odluka! Restriktivne mere ponovo na snazi!

Kako saznajemo Federalni premijer Fadil Novalić za danas je sazvao hitan sastanak u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, na koji je pozvao sve kantonalne premijere, zatim čelnike Kriznog štaba FBiH i drugih institucija u vezi s poduzimanjem daljnjih koraka na prevenciji širenja koronavirusa.

Dakle na sastanku bi se trebalo razgovarati o neophodnom pojačanju policijskih i inspekcijskih mjera zbog širenja koronavirusa.

Podsjećamo, u petak je u zgradi Vlade Federacije BiH održan radni sastanak na poziv Novalića, kojem su prisustvovali predstavnici Federalne uprave civilne zaštite, Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Federalne uprave za inspekcijske poslove te Ministarstva zdravstva FBiH.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Saopšteno! Pored policijskog časa i ovo je stupilo na snagu!

Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez je kazao da veliki priliv pacijenata u bolnice ne predstavlja problem samo zbog nedovoljnog broja kreveta, nego i zbog manjka osoblja koje treba da liječi hospitalizovane.

Dan ranije je na sjednici Kriznog štaba FBiH poručeno da se sve dosadašnje mjere produžavaju za 14 dana, što ne znači da neće biti korekcija ako bude potrebe. Na konferenciji za medije istaknuto je da bi ponovno zatvaranje u pitanje dovelo preživljavanje.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Proglašena vanredna situacija! Krizni štab doneo nove mere!