Nedjelja, 4 Decembra, 2022
- Reklama -

U Srbiju od ponoći bez PCR testa i karantina!

Mađarska-srpska granica od ponoći moći će da se pređe bez obaveze prikaza PCR testa i karantina, objavio je na svom Fejsbuk profilu Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih mađara i Skupštine Vojvodine nakon razgovora sa predsednikom Srbije.

Od ponoći neće više trebati da se prikazuje PCR test za ulazak iz Mađarske u Srbiju, niti će biti potrebno da se ulazi u karantin na našoj teritoriji. Pravila za ulazak u Mađarsku iz Srbije nažalost ostaju ista, što znači da je i dalje bez PCR testa dozvoljen ulazak samo do 30km od granične linije, ne duže od 24 časa.

Kako se navodi u objavi, Pastor i Vučić su skoro sat vremena razgovarali o prelazu granice i drugim važnim temama. Bilo je reči i o gorućem pitanju ilegalne migracije, nakon čega je predsednik Srbije obećao da će preduzeti strogu akciju protiv migranata, kao i organizatora njihovih putovanja, kako bi mogli da okončaju brojne situaciju sa kojima se svakodnevno suočavaju ljudi koji žive u blizini granice.

Na sastanku je bilo reči i o razvoju turizma na Paliću, a razgovarali su i o mađarskim ulaganjima u sportsku infrastrukturu.

Vučić je na svom instagram profilu naveo da Srbi i Mađari nikada u svojoj istoriji nisu imali tako dobre odnose kao sada i dodao da je tokom razgovora bilo reči i o više važnih projekata koji se tiču Subotice i okolnih opština.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje

error: Zabranjeno Kopiranje Sadržaja.