Ponedjeljak , 21 Septembra 2020
Aktuelno
Naslovnica / Svet / Evropa / U Nemačku se više ne može samo sa vizom! Objavljeno novo pravilo!

U Nemačku se više ne može samo sa vizom! Objavljeno novo pravilo!

Dakle mnogi građani Srbije se ovih dana obraćaju ambasadi s pitanjem kada se može ponovo ući u Nemačku.

Ulazak u ovu zemlju je do 15. juna dozvoljen samo državljanima Srbije koji tamo žive, imaju vizu ili boravišnu dozvolu, dok su sve posete zabranjene.

Dakle srpski državljani koji već imaju boravišnu dozvolu ili vizu za Nemačku i koji u toj zemlji imaju prijavljeno prebivalište, uprkos tome što su granice EU zbog koronavirusa zatvorene do 15. juna, imaju pravo da uđu u Nemačku, ali su dužni da 14 dana budu u kućnoj samoizolaciji!

TAKOĐE PROČITAJTE:   Vlasti naredile! Zatvaranje prodavnica,restorana i vrtića!

Ovo je juče saopštio nemački ambasador Tomas Šib, koji je rekao da se mnogi građani Srbije ovih dana obraćaju ambasadi s pitanjem kada se može ponovo ući u Nemačku.

– Pravo na ulazak u Nemačku imaju srpski državljani koji već imaju boravišnu dozvolu ili vizu za Nemačku i koji tamo imaju i prijavljeno prebivalište. Dakle, svi koji su samo došli u posetu u Srbiju i koji su zbog krize s koronavirusom bili primorani da ostanu duže nego što su planirali mogu se vratiti kad god žele. Trenutno su dužni da 14 dana budu u kućnoj samoizolaciji, isto kao i nemački državljani koji žele da se vrate, na primer iz Srbije – rekao je Šib i dodao da je drugačija situacija sa Srbima koji su već dobili nacionalnu vizu za ulazak u Nemačku, ali koji još ne žive tamo, već žele da uđu prvi put.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Ponovo policijski čas u Srbiji! Epidemiolog Kon upravo doneo odluku!