Četvrtak, 29 Septembra, 2022
- Reklama -

U Austriji proglašeno stanje katastrofe! (FOTO)

Obilna kiša pogodila je dijelove Austrije tijekom vikenda. Neka mjesta su bila jako pogođena, a obilna kiša stvorila je velike probleme u Donjoj Austriji. Unatoč tome što vodostaj Dunava u Donjoj Austriji blago pada, nekoliko nekoliko donjoaustrijskih mjestaje u ponedjeljak proglasilo stanje prirodne katastrofe.

Stanje katastrofe proglašeno je u mjestima Ferschnitz i Euratsfeld u okrugu Amstetten, Paudorf i Furth (okrug Krems) i Aggsbach-Dorf u općini Schönbühel-Aggsbach (okrug Melk). Vlasti su obećale brzu i direktnu pomoć.

Na pogođenim područjima zabilježena je ozbiljna šteta na privatnim kućama i infrastrukturi. Prema riječima austrijskih vlasti uskoro će biti sastavljene komisije koje će napraviti procjenu štete. Prema najavama, pokrajina Donja Austrija izdat će sredstva za pomoć u roku od nekoliko dana.

Već u nedjelju navečer područja pogođena olujom u okruzima Melk, Scheibbs, Krems, St. Pölten, Tulln, Mödling i Korneuburg počela su se čistiti. Čišćenje se nastavlja i danas “u velikim razmjerima”, ističu regionalne vlasti.

Prema prvim procjenama šteta je jako velika. Samo u Donjoj Austriji moglo bi se raditi o milijunskim iznosima. Jasnije procjene dat će komisija koja bi trebala biti uskoro formirana.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje

error: Zabranjeno Kopiranje Sadržaja.