Tužne vesti! Doktor preminuo od koronavirusa!

Lekar Natali (57) prebačen je u bolnicu u Milanu nakon što je dobio dvostruku upalu pluća.

U jednom od poslednjih intervjua koji je dao pre nego što je testiran na koronavirus (Kovid-19), rekao je da je za Juronjuz da je morao da radi bez rukavica, jer su im ponestale.

Dodao da je u Kodonju i obližnjem gradu Kazale, čak 14 od 35 doktora bilo u karantinu ili da su hospitalizovani od 28. februara.

“Mi nismo bili spremni za korona virus – kao doktori posle antibiotske ere, odrasli smo misleći da je pilula protiv svega dovoljna”, rekao je tada Marselo.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Ovo je spasilo mnoge živote! Evo šta trebate jesti za vreme pandemije!

Smrt lekara Marsela potvrdio je predstavnik italijanske federacije lekara opšte prakse. On je naveo da je Marselo imao dvostruku upalu pluća i to zbog koronavirusa.

Paola Padroni, regionalna sekretarka rekla je za Juronjuz da je čak 110 lekara od njih 600 koliko ih ima u regionu, bolesno. Takođe je dodala da su zalihe medicinske opreme i dalje male.

“Situacija se nije popravila još od februara. Dobili smo nešto maski i rukavica i ništa više. Maska koja bi trebala da traje pola dana, ovde traje nedelju dana”, dodala je ona.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Neverica pred KRAJ SEZONE! David NAPUŠTA ZADRUGU: Šokirao SVE - RAK je u pitanju!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Vesti24s.com. Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal Vesti24s.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i/ili prethodnog objašnjenja.