Nedjelja, 26 Septembra, 2021
- Reklama -

Trgovina potvrdama za vakcinisanje: Dostupne za 100 eura

Austrijska policija nedavno je upozorila na sve veći broj krivotvorenih potvrda o cijepljenju kao i o sve većem broju lažnih odnosno falsificiranih PCR testova. Navodno se lažne potvrde o cijepljenju ili negativni PCR testovi nude u brojim grupama na Telegramu i Twitteru.

Jedna grupa na Telegramu, koja se bavi prodajom potvrda za cijepljenjem u Austriji već ima više od 31 tisuću članova. Prodavači u grupi prodaju potvrdu za cijepljenje (žuta knjižica) s dvije naljepnice o cjepivu protiv koronavirusa. Cijena jedna potvrde iznosi 100 eura, a dvije možete dobiti za 150 eura, dok tri za 200 eura. Plaćanje se vrši bitcoinom ili u bonovima.

“U ovom trenutku sve je veći broj krivotvorenih potvrda cijepljenju i PCR testova, koji se kasnije nude na prodaju u različitim grupama i oglasnicima. Upotreba takvih dokumenata je zakonski kažnjiva”, izvijestili su nedavno iz bečke policije.

Prema policijskim izvorima kazne su velike, a osim novčanih prijete i zatvorske kazne. Nedavno je u Donjoj Austriji uhićen muškarac koji se bavio proizvodnjom i prodajom lažnih potvrda o cijepljenju.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje