Nedjelja, 26 Septembra, 2021
- Reklama -

Trening koji će vam savršeno oblikovati mišiće stomaka!

Ove vježbe dobre su za aktivaciju cijelog tijela i za njih će vam biti potrebno samo 15 minuta. Od fitnes opreme bit će vam potrebna podloga, elastična guma te malo volje.
Svaku ovu vježbu ponovite 10 puta. Prelazite s jedne vježbe na drugu uzimajući 15 sekundi odmora nakon svake. Uradite tri serije ovih vježbi.

Nakon prve serije vježbi osjećat ćete se kao da se zagrijavate, drugu ćete osjećati kao neprekidan rad i na kraju treće biste se trebali osjećati iscrpljeno.
Ovaj trening ponovite tri puta sedmično ako želite da postignete odlične rezultate.

Plank s lijeve strane

Lezite na lijevu stranu s lijevim kukom, laktom i podlakticom na podu. Izdignite se od zemlje i držite se na podlaktici. Dižite desnu nogu i desnu ruku. Uradite deset ponavljanja sa svake strane.

Plank sa strane s uvlačenjem koljena

Lezite na bok. Izdignite se i držite na lijevoj podlaktici. Potom lijevim koljenom dotaknite desni lakat. Zatim se vratite na početnu poziciju. Uradite deset ponavljanja sa svake strane.

Obični plank s uvlačenjem koljena

Početna pozicija je plank. Desnu nogu podignite sa zemlje, a zatim je povucite prema desnom laktu. Vratite je na početak. Uradite deset ponavljanja sa svake strane.

Oblik V-up

Ležite na lijevu stranu, noge stavite pod kutom od trideset stepeni. Lijevu ruku ostavite na podu, a desnu iznad glave. Noge podignite s poda i podižite prema gore dodirujući desnu ruku. Vratite se u početnu poziciju. Uradite deset ponavljanja sa svake strane.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje