Svetska blokada! Zabrana izlaska iz kuće 21 dan!

Kako doznajemo sutra će Indija početi najveću svetsku blokadu, koja će trajati 21 dan, najavio je premijer Narendra Modi, upozoravajući građane da moraju da ostanu unutra ili rizikuju da pozovu pandemiju u svoje domove.

– Da bi se spasila Indija i svaki Indijac, postojaće potpuna zabrana izlaska iz kuće – rekao je Modi u televizijskom obraćanju, priznajući da će tri sedmice blokare biti veliki udarac za ekonomiju, ali da bi alternativa mogla vratiti zemlju decenijama unazad.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Doneta nova odluka! Ovih pravila se svi moraju pridržavati!

Dakle,obećavši dve milijarde dolara za jačanje zdravstvenog sistema zemlje, Modi je današnju naredbu nazvao “potpunim zatvaranjem” i nije rekao da li će neki pružaoci usluga biti izuzeti, ali je kazao da su -vpreduzeti svi koraci centralne i državnih vlada da osiguraju snabdevanje osnovnim namirnicama.

Ovaj potez stavlja gotovo petinu svetske populacije pod blokadom.

Indijski zdravstveni zvaničnici prijavili su 469 aktivnih slučajeva COVID-19, i 10 smrtnih slucajeva.

Zvaničnici su više puta insistirali da još nema dokaza o širenju virusa u zajednici, ali su sproveli relativno oskudna ispitivanja bolesti.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Protesti u Nemačkoj: "Budućnost bez uglja"

U zemlji u kojoj desetine miliona ljudi žive u gustim urbanim oblastima sa neredovnim pristupom čistoj vodi, stručnjaci su rekli da je širenje u zajednicama neizbežno.

Više nedelja, dok se koronavirus širio susednom Kinom i drugim delovima Azije, ukupan broj zaraženih u Indiji iznosio je svega tri slučaja.

To su bili studenti iz kineskog epicentra žarišta Vuhan koji su lečeni u svojoj matičnoj državi Kerali i oporavili se od ove bolesti.

Takođe,poslednjih dana Indija je postepeno proširila naredbe o ostanku kod kuće, zabranila međunarodne i domaće letove i obustavila prevoz putnika železnicom.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Stupilo na snagu! Zabranjeno kretanje na javnim mjestima!

Ključne ustave, uključujući bolnice, policiju i medije, izuzeti su iz naredbe o ostanku kod kuće, a mnoge trgovine i apoteke ostale su otvorene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Vesti24s.com. Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal Vesti24s.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i/ili prethodnog objašnjenja.