Utorak, 30 Novembra, 2021
- Reklama -

Švedska: Uvedena najblaža pravila za vakcinisanje!

Švedska je danas napravila još jedan korak prema normalizaciji svakodnevice svojih građana, ukinuvši od 1. studenoga obavezu testiranja na koronavirus za sve potpuno cijepljene osobe, za osobe koje su nedavno preboljele covid-19 te djecu do šest godina.

Na redovnoj tjednoj konferenciji za novinare švedskog Zavoda za javno zdravstvo objašnjeno je kako spomenute kategorije građana u slučaju pojave simptoma jednostavno trebaju ostati kod kuće dok ne ozdrave. Na radna mjesta, fakultete ili škole mogu se vratiti bez testiranja, nakon što jedan dan izostane povišena tjelesna temperatura, čak i ako nisu prestali svi simptomi bolesti.

“Za one koji nisu cijepljeni protiv covida-19 i dalje postoji obaveza testiranja u slučaju pojave simptoma. Isto vrijedi i za kontakte takvih osoba, za zaposlenike domova za skrb o starijima, djelatnike zdravstvenog sustava te sve putnike koji u Švedsku ulaze iz zemalja kontinentalne Europe”, objasnila je Karin Tegmark Wisell, zamjenica glavnog državnog epidemiologa Andersa Tegnella.

Prije dva tjedna ukinuli sve mjere, situacija sve bolja
Ova odluka posljedica je sve bolje epidemiološke situacije u Švedskoj koja je, unatoč ukidanju svih dotadašnjih mjera prije dva tjedna, održala nisku stopu zaraze i smrtnosti od covida-19. U posljednja dva tjedna Švedska ima 81 zaraženog koronavirusom na 100.000 stanovnika, što je smješta među deset europskih zemalja s najmanjom stopom infekcija.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje