Utorak, 30 Novembra, 2021
- Reklama -

Službeno: Od 1. decembra na snagu stupa obvezno vakcinisanje!

AUSTRIJSKI kancelar Schallenberg objavio je na press-konferenciji da je cijela zemlja od ponedjeljka u lockdownu te da od 1. decembra uvode obavezno cijepljenje za sve.

“Ne želimo peti val”, poručili su s presice kancelar i ministar zdravstva Wolfgang Mückstein.

“Nije nam lako bilo donijeti takvu odluku, nije nam to drago”, dodali su. “Želio bih se ispričati zbog ovoga”, dodao je Mückstein.

Austrijski kancelar kazao je da su antivakseri i oni koji šire dezinformacije o cjepivima krivi za rekordne slučajeve korone u Austriji.

“Previše ljudi među nama se nije cijepilo, oni su potaknuti lažnim vijestima koje šire radikalni antivakseri. Rezultati toga su pretrpane jedinice intenzivne njege u bolnicama. Stoga smo donijeli tešku odluku te ćemo uvesti obavezno cijepljenje rekao je Schallenberg.

“Unatoč dugotrajnom pokušaju uvjeravanja, nije nam pošlo za rukom dovoljno građana uvjeriti da se cijepe i zato ne vidimo drugog izlaza nego uvesti ograničavajuće mjere i za one koji su cijepljeni, i to za dobrobit sviju nas”, rekao je Schallenberg nakon sastanka s premijerima austrijskih saveznih pokrajina.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje