Četvrtak, 29 Septembra, 2022
- Reklama -

Slovenija u ‘šestom valu’ covida! Ponovo mere na snazi!

Broj novozaraženih korona virusom u Sloveniji raste već treću sedmicu, a vodeća infektologinja Bojana Beović kaže da se već može govoriti o šestom valu epidemije COVID-19, zbog čega je potreban povećani oprez, prenosi Hina.

“U šestom smo valu epidemije koji je očito uzrokovan inačicom omikrona BA2 koja je zaraznija od prijašnje BA1, pa bi i dalje bilo potrebno nositi maske u zatvorenim prostorima”, kazala je Beović za Slovensku televiziju.

O mogućem ponovnom uvođenju svih prijašnjih restriktivnih mjera epidemiolozi i vlada su razmišljali te se danas donosi odluka o merama prenose slovenski mediji.

Vlada je u ponedjeljak objavila da je u zadnja 24 sata sa 1076 PCR i 4489 brzih antigenskih testova potvrđeno 1076 zaraza, što je 169 slučajeva više nego prije sedam dana.

Raste sedmodnevni prosjek potvrđenih slučajeva
Po podacima ministarstva zdravstva, 135 oboljelih je na boničkom liječenju, a 46 u jedinicama intenzivne njege, dok je sedam oboljelih preminulo.

U Sloveniji je trenutno 33.281 aktivan slučaj zaraze, što je za 7371 više nego prije sedmicu dana, pokazuju podaci Nacionalnog instituta za javno zdravstvo (NIJZ),

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje

error: Zabranjeno Kopiranje Sadržaja.