Četvrtak, 25 Februara, 2021
- Reklama -

Sead Kolašinac ubjedljivo najplaćeniji bh. nogometaš

Reprezentativac BiH Sead Kolašinac je najplaćeniji bh. nogometaš,on je ujedno i 4. najplaćeniji nogometaš Arsenala, objavili su engleski mediji.

Kolašinac je u Arsenal stigao 2017. godine kao slobodan igrač iz Schalkea i upravo zbog toga što je njegov transfer bio besplatan,a tadašnja uprava Topnika odlučila je nagraditi bh. igrača unosnom sedmičnom platom.

Engleski mediji u to vrijeme su pisali da je tadašnji menadžer Arsenala Arsene Wenger bio protiv davanja toliko velike plate Kolašincu zbog ostalih igrača, ali i da čelnici Topnika nisu previše marili za Wengerovo mišljenje te su pod svaku cijenu željeli dovesti jednog od najboljih lijevih bekova Bundeslige.

Zarad svega toga Kolašinac je dobio platu od 120.000 funti, što je blizu 135.000 eura, a na godišnjoj bazi to je blizu 7 miliona eura. Najplaćeniji igrač Arsenala ubjedljivo je Mesut Ozil koji sedmično zarađuje 300.000 funti, a na drugom mjestu je Aubameyang sa 200.000 funti.

Treći je Mkhitaryan koji zarađuje 180.000 funti i poslije četvrtog Kolašinca Ramsey je 5. s sedmičnom zaradom od 110.000 funti.

Kolašinac je trenutno najplaćeniji bh. nogometaš, Pjanić je 2. sa 6,5 miliona eura, a Edin Džeko 3. sa zaradom od 4,5 miliona. Asmir Begović godišnje inkasira 4 miliona, Vedad Ibišević tri miliona, a Senad Lulić 1,2 miliona eura.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje