Nedjelja, 28 Februara, 2021
- Reklama -

Počinje li Bitcoin ponovno rasti?

U prethodnih nekoliko dana i točnije od 4. ožujka do danas Bitcoin je zabilježio rast od oko 4% pa sada mu se vrijednost kreće iznad 3800 dolara a da li će se ponoviti vrtoglavi rast koji je imao krajem 2017. ostaje nam da vidimo.

Šta je Bitcoin?
Bitcoin je vrsta digitalnog novca (crypto valuta) i ono što ga čini različitim od konvencionalnog novca jeste to što niti jedna institucija ne kontrolira mrežu Bitcoina i što znači da banka ne može kontrolirati vaš novac. U travnju 2010. godine cijena jednog Bitcoina iznosila je 0.003 dolara dok je rekordnu vrijednost Bitcoin dostigao u prosincu 2017. kada je vrijedio preko 17,000 dolara.

Mnoge države su proglasile Bitcoin legalnim što je imalo pozitivan utjecaj na njegovu cijenu i jedan od razloga zbog čega je cijena Bitcoina porasla jest to što nikako nije pod utjecajem vlada država. Bitcoin se prati kroz javni online zapis poznatiji pod imenom „block chain“ a konačan broj Bitcoina može biti proizveden kroz proces koji se naziva „rudarenje“ a ustvari predstavlja rješavanje kompleksnih matematičkih problema. Jedna od najvećih privlačnosti ovog načina trgovine je u tome što pored toga što je evidencija transakcija javna korisnici koji vrše te transakcije ostaju anonimni.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje