Srijeda, 29 Juna, 2022
- Reklama -

Pjanić: Nakon SP-a, imamo želju da se prvi put plasiramo i na evropsko prvenstvo

Misli su nam koncentrisane na utakmicu s Armenijom a veoma je važno da kvalifikacije započnemo pobedom zbog samopouzdanja izjavio je reprezentativac BiH Miralem Pjanić.

Veznjak bh. reprezentacije na pres-konferenciji je kazao da vjeruje kako BiH trenutno ima tim koji može osvojiti šest bodova na startu a u konačnici biti među dvije ekipe iz grupe koje će izboriti direktan plasman na Euro 2020. – Pokušat ćemo uzeti 6 bodova te startovati najbolje što može i neće biti lako ali pokazali smo da imamo kvalitet – kazao je Pjanić.

Dodao je da mu je uijek bilo zadovoljstvo igrati za reprezentaciju i pogotovo kada počinju bitne utakmice. – Nismo nikada bili na evropskom prvenstvu pa imamo veliku želju da odemo i maksimalno ćemo se potruditi da postignemo taj cilj.

Mislim da s ovim igračima imamo mogućnost da završimo među prva 2 u grupi pa direktno se plasiramo na EP – izjavio je veznjak Juventusa i prokomentarisao je očekivanja u selekciji Italije koju dobro poznaje. Ističe da su Itatlija favoriti i da su u potpunosti fokusirani samo na sebe a nama je bitno početi sa šest bodova i u junu dolaze teže utakmice.

Pokušat ćemo uzeti 3 boda u Finskoj a kasnije ćemo vidjeti šta s Italijom. – navodi. Ističe da pritiska kada igra u reprezentaciji nema i da mu je uvijek bilo zadovoljstvo nastupati s najboljim bh. napadačem Džekom.

S Edinom sam tu desetak godina i bili smo u ekipi koja je otišla na SP i nadam se da ćemo ići i na Evropsko prvenstvo. Zadovoljstvo mi je bilo igrati s njim u ekipi ali nećemo moći samo nas dvojica to uraditi. Morat će svi dati svoj doprinos, od igrača do navijača – poručio je Pjanić pa pozvao navijače da ih u što većem broju podrže i u ovim kvalifikacijama.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje

error: Zabranjeno Kopiranje Sadržaja.