Srijeda, 23 Juna, 2021
- Reklama -

Ovih sedam stvari dete nasleđuje UGLAVNOM od oca

Naravno da ste nasledili gene oba roditelja ali ako vaš otac ima dominantne osobine a one su verovatno postale i vaše. Ispostavilo se da gentika ne utiče samo na boju očiju u građu tela već od nje zavisi i koliko smo spremni da rizikujemo i u kojoj pozi obično spavamo.

Genetske karakteristike koje deca nasleđuju od očeva:

Bolesti srca – prema istraživanjima koje su sproveli naučnici na Univerzitetu Lester, muškarci nosioci određenog tipa hromozoma imaju skoro 50% veću verovatnoću da će patiti od bolesti koje pogađaju koronarne arterije. Pod određenim okolnostima, ova osobina se prenosi na sinove.

Mentalne smetnje – među mentalnim poremećajima koji se prenose sa muškarca na dete su šizofrenija i ADHD. Kako otac stari, rizik se povećava jer se DNK muškarca menja tokom godina. Što se tiče žena, njihov DNK se ne menja.

Krivi zubi – očevi geni su glavni za zube i oblik vilice i više utiču na kvalitet i oblik zuba od majčinih. Od oca, dete može naslediti ne samo krive, već i slabe zube sklone kvarenju.

Problemi sa neplodnošću – naučnici tvrde da nizak kvalitet sperme može biti genetski problem. Ako je dete rođeno posle veštačke oplodnje, onda je velika verovatnoća da će i samo patiti od neplodnosti.

Pol deteta – muški geni određuju pol nerođenog deteta. Predviđanje se može napraviti pregledom porodičnog stabla oca.

Boja očiju deteta – crte lica i boja očiju će verovatno biti isti kao i kod oca.

Rast (visina) – deteta u velikoj meri zavisi od očevih gena. Visoki očevi obično imaju visoku decu.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje