Četvrtak, 25 Februara, 2021
- Reklama -

Od ponoći novi zakon na granici! Evo šta se promenilo!

Tačno u ponoć u noći sa petka na subotu prestao je da vrijedi zakon o testiranju antigen testovima na pet graničnih prijelaza i aerodromu prilikom ulaza u Republiku Sloveniju.

Podsjećamo, Vlada Republike Slovenije stavila je na snagu zakon o testiranju brzim antigen testovima prilikom ulaza u Republiku Sloveniju koji je vrijedio od 02. januara 2021. godine do 08. januara 2021. godine (u ponoć).

Dakle, u ponoć sa 08. na 09. januar tačno u 00:00 na snagu je stupio novi zakon koji je donijela Vlada Republike Slovenije u kojoj su odobrili priznavanje PCR testova iz trećih zemalja gdje je i Bosna i Hercegovina s obzirom da nije u EU niti je Bosna i Hercegovina tzv. šengenska zemlja.

Shodno tome, svi putnici koji putuju iz trećih zemalja u Republiku Sloveniju mogu uraditi PCR test u svojoj zemlji kako bi izbjegli desetodnevnu karantenu u Republici Sloveniji koja se također može prekinuti nakon isteka petog dana karantene negativnim PCR testom. Ovdje treba istaknuti da prekidanje karantene negativnim PCR testom od danas mogu pristupiti i strani državljani a ne samo slovenski državljani kako je to bio slučaj do sinoć.

Također, dodajemo da je tranzit kroz Republiku Sloveniju dozvoljen za sve strane državljane koji ne smije trajati duže od 6 sati. Tranzit je dozvoljen bez PCR testa.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje