Nedjelja, 28 Februara, 2021
- Reklama -

Objavljeno! Uvođenje policijskog sat zbog razbuktavanja epidemije!

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković izjavio je danas da očigledno “imamo pretnju razbuktavanja epidemije” i rekao da je u toku razmatranje mera, ali je uključio i uvođenje policijskog časa.

“Nažalost, došlo je do razbuktavanja, barem u Beogradu, koje još uvek ne predstavlja pretnju koja se ne može sanirati, samo ako budemo sada reagovali brzo i adekvatno”, rekao je Janković.

“Jesmo bili pri kraju, na silaznoj putanji epidemijske krive i nadali smo se periodu sa nula slučaja i kraju prvog talasa, ali ovaj virus pravi iznenađenja od početka ove pandemije, ima biološke nezgodne osobine, bez obzira što smrtnost po broju zaraženih nije tako velika kao kod drugih virusa. Potencijal da zarazi ogroman broj ljudi nadmašuje druge pandemije sa kojima smo imali posla”, istakao je imunolog.

Dodao je da i zemlje sa razvijenijim zdravstvenim sistemima, kao što je Nemačka, imaju povećanje broja zaraženih. Podsetio je da su nakon ukidanja vanrednog stanja ostale da važe mere koje su, zapravo, zamenjene preporukama, kao što su nošenje maske u zatvorenom prostoru tamo gde dolazi do kontakata i fizička distanca.

“Kako su te preporuke sprovedene i da li je možda moglo da se razmatra da postoji i doza zakonske prinude, ja kao lekar to ne mogu da analiziram”, rekao je Janković. Istakao je da “svi moramo da učinimo više”, bilo kroz mere u vidu zabrana ili kroz podizanje svesti.

“Učešće svih nas u zajedničkoj borbi je neophodno i u srži svih mera, čak i kad je policijski čas bio, govorili smo da ni to ne može uspeti, ako svi ne damo svoj doprinos. Događaji sugerišu da ćemo morati ipak to na neki način da podvučemo i pojačamo”, smatra Janković.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje