Ponedjeljak , 21 Septembra 2020
Aktuelno
Naslovnica / Vesti / Srbija / Objavljeno novo radno vreme trgovina i ugostiteljskih objekata!

Objavljeno novo radno vreme trgovina i ugostiteljskih objekata!

Kako saznajemo Štab za vanredne situacije Grada Subotice izdao je danas novu Naredbu, koja je već stupila na snagu, a koja se odnosi na javna okupljanja, odnosno rad trgovinskih i ugostiteljskih objekata u našem gradu. Između ostalog, produžuje se radno vreme ugostiteljskih objekata koji imaju bašte do 1 čas iza ponoći, a prodavnice mogu da rade do 23 časa

Dakle kako se navodi u najnovijoj Naredbi, prilikom održavanja javnih kulturno-umetničkih događaja na otvorenom i u zatvorenom prostoru dozvoljeno je prisustvo najviše 500 posetilaca istovremeno, s tim da u zatvorenom svako drugo mesto za sedenje bude slobodno, a na otvorenom da se drži distanca od jedan i po metar. U oba slučaja obavezno je nošenje zaštitnih maski za posetioce, kao i za lica koja učestvuju u organizaciji događaja.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Upravo stupilo na snagu! Od srede ponovo zatvorene granice!

Takođe što se tiče mera za pravna lica i preduzetnike koji obavljaju trgovinsku (maloprodajnu) i ugostiteljsku delatnost koje obuhvataju prodaju hrane i pića, tu delatnost, odnosno pružanje usluga, oni mogu da obavljaju, odnosno da posluživanje korisnika vrše u zatvorenom prostoru i u prostoru organizovanih bašti na otvorenom – uz primenu preventivnih mera. Takođe poslodavci su obavezni da osiguraju bezbednost i zdravlje zaposlenih, u skladu sa epidemiološkom situacijom i merama.