Nedjelja, 26 Septembra, 2021
- Reklama -

Nove mere za ulazak u Austriju! Zemlje Zapadnog Balkana stavljene na crvenu listu!

Austrijsko ministarstvo zdravstva izradilo je novu uredbu o epidemiološkim mjerama. U toj novoj uredbi na crvenoj listi su se našle sve zemlje Zapadnog Balkana (zasad izuzev Bosne i Hercegovine). Osim zemalja Zapadnog Balkana na listi su se našli i SAD, Armenija, Azerbejdžan, Bruneji, Izrael, Japan i Tajland. Uredba bi na snagu trebala stupiti sljedećeg tjedna, piše ORF.

Izgleda da je Austrija odlučila slijediti preporuku EU te je odlučila sve nabrojane zemlje staviti na crvenu listu. U budućnosti će samo potpuno imunizirane osobe iz spomenutih zemlja moći ući u Austriju bez karantene. Tako da za stanovnike tih zemlja više ne vrijedi 3G pravilo.

U budućnosti će se oni koji ulaze iz ovih država morati biti cijepljeni ili će u protivnom ići u desetodnevnu karantenu. Karantena se može prekinuti petog dana nakon ulaska s novim negativnim rezultatom testa. Izuzet je putnički promet, studijska putovanja i putovanja u obiteljske svrhe, a iz odluke će biti isključeni maloljetnici u pratnji.

U ovoj novoj uredbi koja bi trebala biti predstavljena prije srijede, odnosno stupanja na snagu pooštrenih mjera vezanih uz borbu protiv koronavirusa, naći će se i nova odluka o imuniziranim osobama. Naime, u budućnosti bi osobe koje su potpuno imunizirane mogle biti oslobođene testova godinu dana umjesto 270 dana kako je bilo do sada.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje