Utorak, 11 Maja, 2021
- Reklama -

Nova odluka! 72 sata za posjet užoj familiji uz brzi HAG test!

Sljedećim kategorijama osoba koje dolaze iz zemlje ili regije s crvenog popisa dopušten je ulazak u Republiku Sloveniju bez slanja u kućnu karantenu, ako podnesu negativan rezultat PCR ili HAG testa za virus SARS-CoV-2, ne starije od sedam dana od dana uzimanja brisa:

Ako ste bili u posjeti užoj familiji prilikom povratka u Republiku Sloveniju vam treba sedmodnevni negativan PCR ili HAG test kojeg možete napraviti u Sloveniji prije polaska na put.

Za osobe koje prelaze granicu iz obiteljskih razloga zbog roditeljske skrbi i kontakta s djetetom ili zbog održavanja kontakta sa supružnikom, izvanbračnim partnerom i preko granice se vrate u roku od 72 sata nakon prelaska granice.

Nije navedeno samo EU a to se podrazumijeva da posjeta užoj familiji važi za sve države.!

Ova se odnosi i na članove uže obitelji i druge osobe koje imaju prijavljeno prebivalište ili boravište na istoj adresi kada putuju zajedno.

Ove izmjene stupaju na snagu dan nakon objave u Uradnom listu i vrijede do 25. aprila 2021.

Uradni list je novi pravilnik objavio danas a to znači da ovaj zakon važi od petka 16.aprila..!

Dakle,,ako planirate na put uradite brzi HAG test u Sloveniji koji vam vrijedi sedam dana i taj test vam važi u povrtaku.

Test nije potreban za dijete koje još nije navršilo 15 godina i prelazi granicu zajedno s roditeljima koji imaju test na granici.

Ako ostanete duže od 72 sata treba vam PCR Test koji i dalje važi samo iz EU ili ako ste bez testa onda idete u desetodnevnu karantenu koja se ne može prekinuti testom u Sloveniji .

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje