Četvrtak, 18 Avgusta, 2022
- Reklama -

Njemački čelnici objavili ukidanje Covid ograničenja! Prestaje obaveza rada od kuće!

Njemački čelnici u srijedu su objavili planove ukidanja većine restriktivnih mjera u cilju sprečavanja širenja koronavirusa do 20. marta, u odluci koja se podudarila s potezima susjednih Austrije i Švicarske da što skorije ukinu većinu Covid ograničenja.

Plan u tri faze podržali su kancelar Olaf Scholz i 16 guvernera njemačkih saveznih država, dok zvanične brojke pokazuju da je trend zaraze s COVID-19 u Njemačkoj u silaznoj putanji.

“Vrhunac je vjerovatno sada dostignut”, kazao je Scholz, dodajući da se “konstantno poboljšanje situacije” može očekivati u narednim sedmicama.

Ublažavanje mjera počet će s ukidanjem pravila koja sprečavaju ljude bez dokaza o vakcinaciji ili oporavku od Covida da ulaze u prodavnice koje nisu od ključnog značaja i ukidanjem limita na privatna okupljanja vakcinisanih osoba.

Počevši od 4. marta, zahtjevi za ulazak u restorane i barove bit će ublaženi, dok će negativan test biti dovoljan za ulazak umjesto dokaza o vakcinaciji ili oporavku od Covida, Noćnim klubovima bit će dopušteno ponovno otvaranje, iako uz restrikcije pri ulasku.

Sve “dalekosežne zaštitne mjere” bit će ukinute 20, marta “ukoliko situacija u bolnicama to dopusti”, rečeno je u današnjoj odluci.

Obavezni rad od kuće također će biti ukinut. Scholz je, međutim, izjavio da će zahtjevi za obaveznim nošenjem maske i fizičkim distanciranjem ostati na snazi, prenosi AP.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje

error: Zabranjeno Kopiranje Sadržaja.