Nedjelja, 26 Septembra, 2021
- Reklama -

Neobičan kućni ljubimac: Mesi – puma pitoma kao „mala maca“ (VIDEO)

Mesi je bio jedno od tri mladunčeta rođenih u zoološkom vrtu a ostala dva – Suarez te Nejmar – takođe su dobila imena po zvezdama u čast domaćinstva Saranska utakmicama proteklog Svetskog prvenstva.

Mesi je prodat zoo-vrtu sa samo tri meseca te je patio od zdravstvenih problema. Dimitrijevi su se zaljubili u mladunče pume te su zamolili upravu zoološkog vrta da im ga prodaju.

Prema navodima Aleksandrove supruge Marije oduvek je želeo da ima veliku mačku. „Tri dana smo se lomili da li je moralno držati pumu u stanu te da li je to u okviru zdravog razuma. Ali ništa nije moglo da savlada našu iznenadnu želju”, rekla je Marija za britanski Miror.

„Otišli smo u zoološki vrt pa počeli pregovore o kupovini Mesija. Iznenadili smo se kada je uprava pristala”, dodaje Marija. Ona ističe da je briga o Mesiju izazovna na više načina i pored toga što je divlja životinja, Mesiju je bila potrebna dodatna briga, jer je bio slab pa bilo je potrebno pružiti mu dosta pažnje. Iako je Mesi sad potpuno zdrav, tek je na 2 trećine prosečne veličine mužjaka pume.

Mesiju je potrebno dosta fizičke aktivnosti. „Izvodimo ga 2 puta dnevno u šetnje. U stvari, gajenje Mesija ne razlikuje se mnogo od psa”, navodi Aleksandar.

Pošto nisu mogli da pronađu stručnjaka koji radi sa divljim mačkama onda odveli su ga na dresuru za pse pa naučio je deset različitih komandi. „Voli kontakt sa ljudima i dobro se slaže sa njima”, napominje Aleksandar.

Život sa pumom u sopstvenom domu je zaista retka pojava, pa Dimitrijevi svakodnevno beleže prizore iz života sa Mesijem na njegovom Instagram profilu, koji ima više od 550.000 pratilaca.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje