Nedjelja, 16 Januara, 2022
- Reklama -

Nemačka: Zbog rekordnog broja zaraženih uvode se rigorozne mere za nevakcinisane!

Njemačka je imala rekordni broj novih infekcija koronavirusom, s 50.196 novih slučajeva u 24 sata, što je znak snage ovog vala epidemije koji pogađa zemlju, objavio je Institut Robert Koch.

To je prvi put od početka pandemije da je u jednom danu prijeđen prag od 50.000 novih slučajeva. Broj umrlih u 24 sata bio je 235.

Kancelarka na odlasku Angela Merkel ocijenila je u srijedu “dramatičnim” novo jačanje epidemije u zemlji, koje je posebno uočljivo od listopada.

“Pandemija se ponovo širi spektakularnim načinom”, rekao je njezin glasnogovornik pozivajući regionalne vlasti, koje su nadležne za zdravstvena pitanja, da ponovo uvedu mjere kako bi se situacija stavila pod kontrolu.

Pritisak je istovremeno narastao na jedinice intenzivne njege i cijeli bolnički sustav.

Procijepljenost 67 posto

Rast broja slučajeva pripisuje se prije svega relativno slaboj procijepljenosti među njemačkim stanovništvom, koja iznosi oko 67 posto.

Više država koje su snažnije pogođene, kao što su Saska i Bavarska te odnedavno Berlin, uvelo je nove restrikcije prema necijepljenim osobama, koje su najjače pogođene u ovom valu pandemije.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje

error: Zabranjeno Kopiranje Sadržaja.