Četvrtak, 29 Septembra, 2022
- Reklama -

Nemačka: Svim radnicima bonus od 1.000 eura!

Put do posla postaje sve skuplji za stotine tisuća radnika koji putuju na posao u Njemačkoj pa tako i u saveznoj zemlji Tirinška . Šef sada daje radnicima jednokratni bonus za gorivo od 1.000 eura (bruto) s porukom “TANKESCHÖN!”

Uz bonus za cijepljenje koji je iznosio 5.000 eura po zaposleniku, tvrtka Böttcher AG u Jeni spasio je svoje božićno poslovanje i povećao stopu procijepljenosti u tvrtki na 88 posto.

Sada šef Udo Böttcher, koji je 1990. pokrenuo kopirnicu u vlastitom stanu, svakom od svojih 600 zaposlenika daje sljedeću novčanu injekciju i za nju stavlja na raspolaganje pola milijuna eura.

Član uprave Danilo Frasiak je rekao: „Većina zaposlenika za dolazak na posao se oslanja na svoje automobile, pa čak putuju iz Leipziga, Dresdena ili Ingolstadta. Osjećali smo veliku frustraciju zbog iznimno visokih cijena goriva i htjeli smo reagirati jer se u Njemačkoj, u usporedbi s drugim zemljama, politički dogodilo vrlo malo.”

Menadžerica u tvrtki Christin Kollascheck kazala je da je ta odluka izazvala oduševljenje: „Svi zaposlenici su oduševljeni kampanjom. Nitko to nije očekivao.”

Inače, tvrtka trenutačno još zapošljava ljude na desetke poslova – prvenstveno u područjima logistike, razvoja softvera, IT infrastrukture, nabave i upravljanja proizvodima.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje

error: Zabranjeno Kopiranje Sadržaja.