Četvrtak, 29 Septembra, 2022
- Reklama -

Nemačka: Svi zaposlenici uz plaću dobijaju i veliki dodatak za gorivo! Evo i koliko!

Rat u Ukrajini doveo je do prave krize cijena nafte. Osim toga, rapidno rastu cijene hrane, koje su opterećenje za većinu građana. Vlada sada želi poduzeti ciljane protumjere i poduzeti mjere za rasterećenje zaposlenika. Semafor koalicija savjetuje naknadu za mobilnost koja bi se mogla isplaćivati izravno s mjesečnom plaćom. Ali ne bi svaki zaposlenik imao koristi od planirane olakšice.

U borbi za dodatno olakšanje milijunima građana zbog drastičnog poskupljenja energenata i goriva, na stol se stavljaju daljnji prijedlozi.

“Važno je da konkretno rasteretimo one s malim i srednjim primanjima, jer su oni sada najviše pogođeni”, rekao je čelnik SPD-a Lars Klingbeil za “Bild am Sonntag” . Inače, sindikati se zalažu za “doplatak za mobilnost” bez obzira na prihode.

Klingbeil je jasno dao do znanja da ne vidi razloga da podržava one koji zarađuju mnogo: “Političar poput mene može napuniti rezervoar po cijeni od 2,30 eura, država mu ne mora pomoći. Ali mojoj susjedi, koja putuje u Hamburg kao medicinska sestra, potrebna je sada financijska podrška.” Rasterećenje mora biti pravedno i ciljano. “I ne samo s cijenama goriva, već i s troškovima struje i grijanja”, rekao je Lars Klingbeil.

Prije tjedan dana savezni ministar financija Lindner je predložio da svi vozači dobiju državnu subvenciju na benzinskoj postaji. Želi sniziti cijenu goriva ispod dva eura po litri dizela ili benzina.

Koalicijski partneri SPD i Zeleni već su kritizirali tu inicijativu. Sindikati su sada slijedili njihov primjer. Popust na gorivo je “divan za naftnu industriju i vozače terenskih vozila, koji bi također mogli platiti tri eura za litru goriva”, rekao je šef Njemačkog saveza sindikata (DGB) Reiner Hoffmann novinama medijske grupe Funke.

„Zato nam je potrebna naknada za mobilnost koja se odobrava bez obzira na prihode i prijevozno sredstvo“, navodi Njemački savez sindikata.

Zagovornici potrošača također već duže vrijeme traže novac za mobilnost.

Kako prenosi “Bild am Sonntag”, koalicija o tome raspravlja nakon pritiska ministra rada Hubertusa Heila (SPD). List piše da je u tijeku rasprava o naknadi za mobilnost koja se ocjenjuje prema prihodima, a koja bi se mogla prenijeti uz mjesečnu plaću. Mogući model:

Do 2.000 eura prihoda može se dobiti 50 eura, od 2.001 do 3.000 eura -35 eura a sa prihodom do 4.000 eura – 20 eura.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje

error: Zabranjeno Kopiranje Sadržaja.