Četvrtak, 29 Septembra, 2022
- Reklama -

Nemačka: Stigle olakšice! Dečiji doplatak od 100€!

Trenutni dječji dodatak i korona jednokratno plaćanje

O trenutačnom dodatku za djecu i jednokratnoj isplati korona bonusa odlučila je Vlada.

Trenutačni dječji dodatak trebao bi iznositi 100€ eura mjesečno i isplaćivat će se od 1 tavnja – sve dok se kad-tad ne uvede osnovni sustav dječje sigurnosti, što su SPD, Zeleni i FDP dogovorili koalicijskim sporazumom.

Novac bi trebao biti od koristiti oko dva milijuna djece mlađe od 25 godina u osnovnom sigurnosnom sustavu Hartz IV.

Više novca primit će i obitelji s niskim primanjima izvan osnovne sigurnosti koje primaju dječji doplatak.

Korona jednokratna uplata od 100 eura također će biti isplaćena u srpnju. Oko 4,8 milijuna odraslih osoba u sustavu osnovne sigurnosti Hartz IV ili onih koji primaju beneficije iz osnovnog sigurnosnog programa za starije i nemoćne osobe ili prema Zakonu o beneficijama tražitelja azila namijenjeni su kao primatelji.

Smanjenje poreza za putnike koji putuju na duge udaljenosti i zaposlenike, korona subvencija za potrebite odrasle osobe i trenutnačna doplata za djecu – savezna vlada želi rasteretiti potrošače koji su pogođeni drastičnim povećanim troškovima energije. Postoji još jedan važan dogovor: već planirana subvencija troškova grijanja udvostručuje se.

Korisnici stambenih naknada, kao i brojni studenti i pripravnici, dobit će subvenciju za troškove grijanja koja je dvostruko veća od planirane. Prema informacijama Njemačke tiskovne agencije (dpa), odbor u Bundestagu odlučio je u srijedu povećati jednokratnu subvenciju na 270 eura za primatelje stambenih naknada i na 230 era za studente zbog visokih troškova energije.

Porezne olakšice

Naknada za zaposlene koji putuju na posao na duge relacije bit će povećana retroaktivno do 1. siječnja. Od početka godine možete tražiti 38 centi po kilometru puta do posla od poreza retrospektivno od 21. kilometra.

To je ranije bilo planirano tek od 2024. i ograničeno je do 2026. godine. Naknada za udaljenost može se zatražiti bez obzira na prijevozno sredstvo.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje

error: Zabranjeno Kopiranje Sadržaja.