Nedjelja, 4 Decembra, 2022
- Reklama -

Nemačka: Od srede kazne u iznosu do 2.500 eura za one koji se nisu vakcinisali!

Od srijede, 16. ožujka, cjepiva protiv koronavirusa bit će obvezna za zaposlene u bolnicama, domovima za starije i nemoćne, te ostalim zdravstvenim ustanovama.

Samo u njemačkoj Saveznoj zemlji Sjeverna Rajna-Vestfalija (NRW) procjenjuje se kako će obveznim cjepivom biti obuhvaćeno do milijun zaposlenika u medicinskom sektoru.

Ministarstvo zdravstva NRW-a posljednji je put procijenilo sredinom veljače da oko 50.000 do 100.000 ljudi na ovim područjima još nije imalo potpunu zaštitu od cijepljenja.

Kako navode iz ministarstva, moguće zapošljavanje ili zabranu ulaska ne treba očekivati ​​odmah. Zdravstvene vlasti imale bi rok do ljeta za punu i nacionalnu provedbu. Općine očekuju golem posao i zahtijevaju potporu i više vremena za provedbu. Deklarirani cilj je bolja zaštita osoba u bolnicama i staračkim domovima koji su posebno ugroženi zarazom koronom.

Kazna do 2.500 eura

Kako prenose njemački mediji, ovako bi trebao funkcionirati proces u zdravstvenom sektoru:

– Do 15. ožujka zaposlenici trebaju svom poslodavcu dostaviti dokaz o potpunom cijepljenju ili maksimalno 90 dana oporavka.

-Ako zaposlenici ne dostave nikakve dokaze ili ako postoje sumnje u vjerodostojnost ili ispravnost, poslodavac je dužan do 31. ožujka o tome obavijestiti zdravstvenu službu i ispitati posljedice po zakonu o radu koje proizlaze iz obveze njege.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje

error: Zabranjeno Kopiranje Sadržaja.