Četvrtak, 29 Septembra, 2022
- Reklama -

Nemačka od nedelje ukida sva ograničenja za ulazak u zemlju!

Njemačka je u procesu ukidanja mnogih svojih Covid ograničenja. Hoće li sljedeća ukidanja biti mjere vezane za putovanja?

Početkom ožujka Njemačka je promijenila svoje propise o putovanju u vezi s Covidom, čime je praktično izbrisala sve zemlje sa svoje liste visokog rizika.

Vlasti su priopćile da je taj potez bio zato što je utvrđeno da Omicron varijanta koronavirusa uzrokuje manje teške bolesti od prethodnih varijanti Covida.

Rekli su da će zemlje u budućnosti biti klasificirane kao ‘visokorizične’ “gdje postoji visoka incidencija u smislu širenja varijanti s većom virulentnošću, u usporedbi s varijantom Omicron”.

Ta odluka značajno je ublažila ograničenja putovanja za ljude koji ulaze u Njemačku, ali je ostavila neka pravila na snazi.

Istodobno, njemačka vlada je 20. ožujka okončala dalekosežna ograničenja, iako su ih neke savezne zemlje produžile u sklopu prijelaznog razdoblja do kraja ožujka ili početka travnja.

Dakle, do kada vrijede trenutačna ograničenja putovanja u Njemačkoj?

Ograničenja putovanja izvorno su bila produžena do kraja 19. ožujka 2022. – u skladu s njemačkim planovima za ublažavanje pravila od 20. ožujka nadalje.

No njemačko ministarstvo zdravstva potvrdilo je za The Local da su ograničenja putovanja produžena u sklopu nedavnih izmjena zakona o zaštiti od Covida.

Glasnogovornik Ministarstva zdravstva rekao je da je “donošenjem izmjena Zakona o zaštiti od zaraznih bolesti, Uredba o ulasku u zemlju zbog koronavirusa produžena do 28.03.2022.

To znači da postojeća ograničenja putovanja ostaju na snazi do 28. ožujka.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje

error: Zabranjeno Kopiranje Sadržaja.