Utorak, 30 Novembra, 2021
- Reklama -

Nemačka: Od 18. oktobra se uvode nova pravila za nevakcinisane!

U Nemačkoj od ponedeljka više nema besplatnih brzih testova na koronavirus za one koji mogu a neće da se vakcinišu, piše Dojče vele, navodeći da se vlast nada da će tako jedan broj neodlučnih biti motivisan da se vakciniše, dok pojedini lekari kritikuju meru.

Do sada je u Nemačkoj svaki građanin jednom sedmično mogao da se besplatno testira na koronavirus u nekoj od brojnih apoteka, lekarskih ordinacija ili improvizovanih centara za testiranje, često u vidu kućica ili kontejnera na prometnim mestima. Rezultat brzog antigenskog testa stizao je u roku od 20 ili 30 minuta, obično na mejl.

Od 11. oktobra testiranje više nije besplatno, osim za decu, trudnice i osobe koje iz medicinskih razloga ne smeju da se vakcinišu, kao i one koji su u karantinu preležali koronu, pa sada treba da dobiju negativan nalaz.

Tek nedavno je Stalna komisija za vakcinacije preporučila vakcinaciju trudnica i tinejdžera od 12 do 18 godina, pa će testovi za njih biti besplatni do kraja godine, kako bi svi imali priliku da se vakcinišu.

Nada političara je da će plaćanje testova dodatno podstaći neodlučne da se vakcinišu.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje