Utorak, 30 Novembra, 2021
- Reklama -

Nemačka: Ministar ukida epidemiološko stanje! Lepe vesti za sve!

Njemački ministar zdravstva Jens Spahn najavio je ukidanje nacionalnog epidemiološkog izvanrednog stanja za kraj studenog, priopćilo je u ponedjeljak ministarstvo zdravstva.

„Državni epidemiološki institut Robert Koch procjenjuje opasnost od zaraze za cijepljenje osobe kao umjerenu“, rekao je Spahn na konferenciji ministara zdravstva saveznih pokrajina u ponedjeljak.

Spahn smatra da s obzirom na aktualnu stopu procijepljenosti krajem studenog može biti ukinuto nacionalno epidemiološko izvanredno stanje uvedeno na početku pandemije krajem ožujka prošle godine.

„Time možemo okončati izvanredno stanje koje traje već gotovo 19 mjeseci“, rekao je Spahn.

Nacionalno epidemiološko izvanredno stanje služi kao temelj za donošenje mjera u borbi protiv epidemije.

Stranke Zeleni i Liberalno-demokratska stranka (FDP) koje će vjerojatno sudjelovati u radu buduće koalicijske vlade, su signalizirale kako ne planiraju produljenje aktualnog izvanrednog stanja koje je Bundestag posljednji put produljio krajem kolovoza na tri mjeseca.

Spahn je međutim naglasio kako bi mjere ograničenja ulaska u javne prostorije, restorane ili manifestacije i dalje bilo moguće samo za one koji su cijepljeni, preboljeli koronavirus ili su negativno testirani.

„Mi iz situacije izvanrednog stanja ulazimo u stanje visokog stupnja opreza“, rekao je ministar zdravstva.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje