Srijeda, 29 Juna, 2022
- Reklama -

Nemačka: Bonus od 50 eura za decu i 100 eura za odrasle!

Budući da cijene plina, struje, nafte i goriva vrtoglavo rastu, njemačka vlada planira porezne olakšice i rasterećenje računa za struju. Tu su i doplate za obitelji s niskim primanjima. Za to sada postoji zakon.

Očekuje se da će savezna vlada sljedeće srijede pokrenuti tzv. neposrednu doplatu za djecu u siromašnijim obiteljima, priopćeno je to iz Saveznog ministarstva za socijalna pitanja. Odgovarajući nacrt zakona sada se izglasava u Vladi. Nakon kabineta, još se moraju dogovoriti Bundestag i Bundesrat.

Prema najavi ministrice obitelji Anne Spiegel (Zeleni), oko 2,7 milijuna djece i mladih trebalo bi mjesečno dobiti 50 eura više. Oni su u velikoj mjeri u opasnosti od siromaštva, pa se toj skupini od 1. srpnja 2022. žele pomoći brzo i nebirokratski.

Stranke semafor koalicije su u sporazumu dogovorile trenutačnu doplatu kao prijelazni aranžman do uvođenja planirane tzv. osnovne dječje sigurnosti, koja ima za cilj objediniti sve socijalne naknade za djecu.

Zakon također predviđa jednokratnu isplatu bonusa od 100 eura za odrasle osobe koje primaju socijalne naknade u srpnju. Novac je namijenjen, između ostalog, za kompenzaciju dodatnih opterećenja povezanih s koronom, poput kupnje FFP2 maski.

“Oni koji umaju niska primanja bit će posebno teško pogođeni rastućim cijenama. Jasno je da će socijalna država nastaviti podržavati ljude u teškim vremenima”, rekao je ministar za socijalna pitanja Hubertus Heil (SPD).

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje

error: Zabranjeno Kopiranje Sadržaja.