Četvrtak , 3 Decembra 2020
Aktuelno
Naslovnica / Vesti / Srbija / Nakon pola godine omogućen prelazak preko granice bez PCR testa i karantina!

Nakon pola godine omogućen prelazak preko granice bez PCR testa i karantina!

Dakle karantin je bio obavezan za sve osobe (uključujući slovenačke državljane) koje uđu u Sloveniju i imaju stalno ili privremeno prebivalište u Srbiji.

Građani Srbije mogu da putuju u Sloveniju, odlučila je večeras vlada te zemlje.

Dakle Srbija je po toj odluci, praktično od sutra na zelenoj epidemioloskoj listi Slovenije. Ulaz će biti omogućen bez testa i bez karantina.

Da se podsetimo, članice Evropske unije preduzele su različite mere nakon preporuke Saveta EU da se ukinu restrikcije na putovanje u Uniju za građane 15 zemalja, među kojima je i Srbija.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Upravo se oglasila Darija Kisić i objavila ovo! Doneta je nova odluka!

Ranije, Slovenija je obavestila Evropsku komisiju da se, uprkos preporukama, uslovi za ulazak u tu zemlju nisu promenili i ostaju isti kao pre, tako da je Srbija bila na crvenoj listi epidemiološki rizičnih zemalja, sve do danas.

Karantin je bio obavezan za sve osobe (uključujući slovenačke državljane) koje uđu u Sloveniju i imaju stalno ili privremeno prebivalište u Srbiji.

Takođe, ranije danas i ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče najavio je mogućnost da se u regionu u jednom trenutku otvore granice sa ujednačenom politikom i bez PCR testova na korona virus.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Objavljen datum! Evo kada ćemo putovati bez PCR testa!