Ponedjeljak , 21 Septembra 2020
Aktuelno
Naslovnica / Stars / Lepa Brena jednom porukom nasmejala sve na internetu! (FOTO)

Lepa Brena jednom porukom nasmejala sve na internetu! (FOTO)

Lepa Brena sa porodicom se nalazi na egzotičnoj destinaciji pa odakle je i podelila zanimljivu fotografiju.

Pevačica uživa na Bora Bori a njen smisao za humor oduševio je sve njene pratioce na društvenim mrežama.

Brena se našalila sa svim muškarcima kako treba da čuvaju svoje “koke” tj. starije žene.

“Poruka svim muškarcima: Čuvajte svoje stare koke, jer piletina je puna salmonele”, napisala je Brena na svom Instagramu i nasmejala sve.

Zanimljive činjenice:
1. Međunarodna svemirska stanica (International Space Station, ISS) je najskuplji objekat ikada izgrađen. Razvoj, montaža i troškovi rada koji je trajao više od 10 godina koštali su oko 100 milijardi Eura.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Volim te, MAMA: Jelenino ZBOGOM MAJCI nateralo je svima suze na oči! (VIDEO)

2. ISS je zajednički projekat 16 država i šest svemirskih agencija: SAD-a (NASA), Rusije (FKA), Japana (JAXA), Kanade (CSA), Brazila (AEB) i Evropske svemirske agencije (ESA), to jest, Belgija, Danska, Francuska, Njemačka, Italija, Nizozemska, Norveška, Španjolska, Švedska, Švicarska i Ujedinjeno Kraljevstvo.

3. ISS se prvenstveno sastoji od 15 modula (sedam američkih, pet ruskih, dva japanska i jedan evropski) i četiri velika solarna panela. Težak je oko 420.000 kilograma, što je više od 320 automobila.

4. Međunarodna svemirska stanica je otprilike dugačka i široka kao teren za američki fudbal.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Stigla u Beograd! Večeras ulazi u Zadrugu! Ludilo u najavi! (FOTO)

5. Od 2000. godine na ISS-u se rotira posada koja obično pristiže u ovu laboratoriju američkim ili ruskim space shuttle-om i ostaje na zadatku do 6 mjeseci. Oni su do juna 2013. godine obavili 174 svemirske šetnje koje su ukupno trajale 1.100 sati, ili gotovo 46 dana.

6. Kao i svi mi na Zemlji, članovi posade ISS-a rade od ponedjeljka do petka, a odmaraju vikendima i za vrijeme praznika. Tokom odmora, članovi posade mogu gledati filmove, slušati muziku, čitati knjige, kartati zajedno, ili razgovarati sa svojim porodicama i prijateljima na Zemlji.

TAKOĐE PROČITAJTE:   DRAGANA MIRKOVIĆ NAPALA CECU: Ja smem da te pogledam u oči!