Ponedjeljak , 21 Septembra 2020
Aktuelno
Naslovnica / Vesti / Bih / Krizni štab upravo doneo odluku o policijskom satu! Evo šta nam sledi!

Krizni štab upravo doneo odluku o policijskom satu! Evo šta nam sledi!

Kako saznajemo situacija u Bosni i Hercegovini u vezi s korona virusom je teška, ali još uvijek pod kontrolom, ocijenio je Goran Čerkez, član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje FBiH.

“Ono što je novost je da bi prvu dozvolu za upotrebu vakcine mogli da imamo krajem novembra. Do tada, ukoliko građani nastave da se ponašaju neodogovorno i da ignorišu mjere koje je propisao Krizni štab, nije isključeno ni ponovo uvođenje vanrednog stanja“, izjavio je za Radio Slobodna Evropa Goran Čerkez, član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje FBiH.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Alarmantno! Za 24 sata preminula 681 osoba!

“Ne postoji zdravstvo u svijetu koje je zaduženo za kontrolu provođenja mjera, to svugdje u svijetu radi inspekcija, policija, tako bi trebalo biti i kod nas. Policijski sat i restrikcije su rješenje. Rješenje je vlastita odgovornost, rješenje je da policija i inspekcija počnu pisati kaznene prijave za one koji ne poštuju. Rješenje je da sudovi počnu procesuirati po hitnom postupku sve one koji ugrožavaju zdravlje drugih”, poručio je Čerkez i pozvao građane da nose maske, peru ruke i drže distancu.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Upravo objavljeno! Poskupilo gorivo! Ovo su nove cene!