Petak , 14 Avgusta 2020
Aktuelno
Naslovnica / Vesti / Bih / Krizni štab upravo doneo odluku! Evo šta nam sledi od sutra!

Krizni štab upravo doneo odluku! Evo šta nam sledi od sutra!

Kako saznajemo radno vrijeme ugostiteljskih objekata u Federaciji Bosne i Hercegovine bit će ograničeno do 23 sata. Ovo je za Klix.ba potvrdio pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez.

“Ova odluka je posljedica svega ovoga što se dešava. Imamo jedan kontinuiran porast broja ljudi koji su zaraženi. Od 13. do 20. jula taj broj iznosio je u prosjeku 145 pacijenata na dnevnoj bazi. Ovo je simbolična mjera koja je više upozorenje svima onima koji ne provode propisane mjere. Ujedno je i način da drugi skrenu pažnju svojim kolegama da ih ne ugrožavaju. Da ih ne ugrožava ta manjina, nego da im skrenu pažnju da to ne rade. Ovakvim trendom ćemo doći u situaciju da zdravstveni sistem neće moći odgovoriti”, upozorio je Čerkez.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Nove mere! Zabrana kretanja u druge gradove i općine!

Ocijenio je da svaka redukcija, kako je kazao, ima opravdanje zbog lošeg epidemiološkog stanja. Podsjetio je da su sva mjesta javnog okupljanja problematična i da predstavljaju rizik.

“Rizike moramo svoditi na minimum”, dodao je.

Da se podsetimo, u petak, 17. jula u Federaciji je proglašeno stanje epidemije zbog velikog broja zaraženih koronavirusom. Posebno je taj broj veliki u Kantonu Sarajevo.

Danas je u Bosni i Hercegovini registrovano još 346 osoba zaraženih koronavirusom. Ukupan broj zaraženih skoro je 9.500, dok je, nažalost, preminula 251 osoba od početka pandemije.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Zabrana kretanja za sve 24 sata dnevno