Četvrtak , 9 Jula 2020
Aktuelno
Naslovnica / Vesti / Srbija / Krizni štab doneo odluku o policijskom satu! Evo šta nam sledi!

Krizni štab doneo odluku o policijskom satu! Evo šta nam sledi!

Dakle u ovom trenutku nemoguće je dati tačnu prognozu koliko će situacija sa virusom korona da traje, izjavio je direktor Infektivne klinike prof. dr Goran Stevanović.

Takođe moramo da se spremimo na to da će ovo trajati dugo, najvjerovatnije na osnovu svega što smo vidjeli, virus neće prirodno iščeznuti. Dva su načina kontrole: da postoji efikasan lijek, a drugo je efikasna vakcina. To nije u naznaci za skoriju budućnost – istakao je direktor Infektivne klinike gostujući na Javnom sevisu.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Vlada naredila! Uvedene nove restrikcije zbog širenja koronavirusa!

– Moramo da naučimo da zdravstveni radnici moraju da se prilagode da će raditi sa njim – rekao je prof. Goran Stevanović.

Govoreći o eventualnom ponovnom uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa, direktor Infektivne dodaje da ponavljanje potpunog zatvaranja može da napravi problem jer nakon zatvaranja ljudi požele da izađu napolje i intenzivnije se druže.

– To praktično znači da treba primijeniti mjere kontole međusobne komunikacije. Ići na regionalni pristup, na to smo se i opredelili, da budu mjere relaksirane, a da u regionima gdje je transmisija intenzivna, mere budu čvršće. U narednom periodu ćemo imati različit stepen mera za različite regione i u zavisnost od kretanja broja oboljelih i pozitivnih i kretanja virusa, oscilaciju mjera i u tim regionima – najavio je Stevanović.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Upravo stupilo na snagu! 14 dana izolacije!