Srijeda, 23 Juna, 2021
- Reklama -

Ide se u Rusiju – 10 stvari koje su tamo najčudnije

Rusija je zemlja koje ne prestaje fascinirati a iako gotovo da nema dana da ne čujemo nešto o njezinom predsjedniku postoji mnoštvo činjenica koje vjerojatno ne znate i mogle bi vas itekako iznenaditi…

1. Led koji visi s oluka u Moskvi zimi je tako velik da su pločnici ograđeni kako ne bi ubili ljude ako im padnu na glavu.

2. U moskovskom metrou postoji brončana skulptura psa sa sjajnim nosom i njegov nos se sjaji zato što ga ljudi redovito dodiruju za sreću.

3. No to nije jedini kip psa u Rusiji, postoji spomenik Lajki – psu koji je lansiran u svemir 1957. godine.

4. Tradicionalni specijalitet kod njih je juha od pilećih nogu.

5. Rusi vole garderobe pa nemojte očekivati da ćete daleko stići u restoranu, baru, muzeju ili galeriji prije nego vam netko kaže da ostavite kaput ili torbu u garderobi. Najbolje garderobe učinkovito vode čitave ekipe babuška.

6. Stvar je pristojnog ponašanja pokloniti nekome cvijeće a buket mora biti neparnog broja. Jedino ako idete na sprovod mora biti parnog broja.

7. U Sankt-Peterburgu se blizu mosta koji vodi prema Petropavlovskoj tvrđavi nalazi kip zeca kojim je obilježen velik broj zečeva koji su nekoć živjeli na otoku. Mnogi ga za sreću, gađaju kovanicama.

8. Rusi smatraju da se sve može ukiseliti: krastavci, cikla, pa te bivši vođe.

9. I u Moskvi se nalaze popularna drveća od lokota to su mjesta na kojem parovi ostavljaju lokote kako bi dokazali međusobnu ljubav.

10. U Moskvi postoji restoran u kojem rade samo blizanci.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje