Hrvatska u plamenu: Za 12 sati izbilo 83 požara, podnete prijave protiv 9 osoba (FOTO)

Za samo 12 sati u petak u Hrvatskoj je gorelo čak 83 požara od kojih 75 na otvorenom prostoru i većinom kao posledica nekontrolisanog spaljivanja korova saopštio je danas danas hrvatski MUP, ponovo apelujući na sve građane da pri spaljivanju posebnu pažnju obrate na korišćenje lakozapaljivih predmeta.

U prijavljenim požarima nije bilo smrtno stradalih osoba i u 9 požara su zahvaćeni privredni objekti kao i trava te nisko rastinje. Većina tih požara je ugašena a protiv 9 osoba podnesene su prekršajne prijave javila je Hina.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Hrvatima zabranjen ulazak u BiH bez ovog dokumenta

MUP apeluje na građane i da posebnu pažnju obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini te na osobe koje bi se s tim mogle dovesti u vezu, te da saznanja o tome odmah dojave policiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Vesti24s.com. Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal Vesti24s.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i/ili prethodnog objašnjenja.