HIT! BOSANAC naručio šleper zemlje i ostao u ŠOKU: Pronašao kutiju PUNU PARA, evo za koliko je bogatiji!

Ljudi su oduvek pokušavali da pronađu prave načine da sakriju novac a dok su jedni “čuvali” novac u dušecima, ormarima, podovima drugi su ga zakopavali u zemlju.

Nedavno je jedan Livnjak naručio šleper zemlje a u toj zemlji je pronašao i limenu kutiju s novcem.

Vlasnika novca gotovo je nemoguće pronaći jer je zemlja došla sa stovarišta iz svih delova Livanjskog kantona.

Prema nazvaničnim informacijama, unutra se nalazilo oko 15.000 nemačkih maraka i s obzirom na to da se nemačke marke još mogu promeniti u evre, ovaj Livnjak će biti bogatiji za nekoliko hiljada evra.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Pogledajte koliko je novca Anabela iskeširala za Lunine pesme.. (FOTO)

Zanimljive činjenice:
1. Iako je Merkur najbliža planeta Suncu, njegove temperature mogu dosegnuti čak -280 stepeni celzijusa – jer Merkur nema atmosferski tlak potreban za zadržavanje toplote. Venera (s površinskom temperaturom od preko 450 stepeni Celzija), s druge strane, ima gustu atmosferu i znatno je toplija od Merkura, unatoč tome što je dalja od sunca.

2. 2011. godine, astronomi su otkrili planetu koja se sastoji od ugljika. Zbog velike gustoće, naučnici vjeruju da značajan dio ove planete čine dijamanti. Ova ‘skupocijena’ planeta je oko 5 puta veća od Zemlje.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Proglašeno vanredno stanje u BiH i Srbiji zbog koronavirusa!

3. Saturn nije jedini planet sa ‘prstenovima’. Planete poput Jupitera, Urana i Neptuna također imaju prstenove, samo mnogo manje očite.

4. Na Mjesecu su jasno vidljivi otisci stopala koje su iza sebe ostavili astronauti – i oni će tu ostati zauvijek, s obzirom da na Mjesecu nema vjetra koji bi ih otpuhao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Vesti24s.com. Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal Vesti24s.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i/ili prethodnog objašnjenja.