Četvrtak, 25 Februara, 2021
- Reklama -

Granična policija: Evo ko može u Srbiju bez PCR testa

Iako je nakon sastanka člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića danas objavljeno da je odluka Vlade Srbije u vezi s mjerama na granici jednaka za sve državljane BiH, Granična policija naše zemlje još nije dobila novu obavijest.

“Granična policija BiH nije dobila nikakvu novu obavijest u odnosu na prethodno dostavljenu obavijest o režimu ulaska u Srbiju, niti je prethodno dostavljena obavijest opozvana”, kazao je za Klix.ba savjetnik direktora GP BiH Svevlad Hoffman.

Podsjećamo, jučer Uprava Granične policije Srbije obavijestila Graničnu policiju BiH da državljani BiH s mjestom prebivališta u entitetu Republika Srpska mogu ući u Srbiju bez PCR testa, ali uz obaveznu 10-dnevnu izolaciju, dok svi ostali državljani BiH moraju pokazati negativan PCR test na granici.

Prilikom današnjeg razgovora Komšića i Vučića konstovano je da je odluka ista za sve, a predsjednik Srbije je također najavio da će uskoro biti ukinuta mjera o obavezi PCR testa za građane BiH koji ulaze u Srbiju.

No, iz Granične policije tvrde da se nikakve promjene nisu desile u odnosu na jučerašnju obavijest.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje