Ponedjeljak , 21 Septembra 2020
Aktuelno
Naslovnica / Vesti / Bih / Granice su otvorene za sve strance! Ponovo možemo putovati!

Granice su otvorene za sve strance! Ponovo možemo putovati!

Kako saznajemo predsedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija rekao je da je na današnjem sastanku sa premijerima Republike Srpske Radovanom Viškovićem i Federacije BiH Fadilom Novalićem usaglašeno da se granice BiH otvore za sve strane državljane koji do sada nisu mogli ući u zemlju, pod uslovom da imaju negativan test na koronavirus koji nije stariji od 48 sati.

“Na taj način BiH je stvorila jednake uslove za sve države u svijetu, izuzev naših neposrednih susjeda, koji i dalje imaju povlašten položaj kada je riječ o ulasku u BiH”, rekao je Tegeltija novinarima nakon sastanka.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Objavljeno! Uvedene nove mere! Evo šta se sve menja!

Dakle on je dodao da će vlade entiteta sa svojim zdravstvenim sektorima ove odluke potvrditi na svojim sjednicama.

“Nakon toga ćemo i mi na Vijeću ministara formalno usvojiti ovu odluku. To će biti u veoma kratkom vremenskom periodu”, istakao je Tegeltija.

Kada je riječ o razgovorima sa međunarodnim finansijskim institucijama, Tegeltija je rekao da je donesena odluka da se otvori proces pregovora sa MMF-om, koji je bio blokiran prevashodno zbog panedmije.

“Očekujemo da misija MMF-a u oktobru bude u BiH. Smatramo da nam je poslije toga dovoljno dva mjeseca da usaglasimo novi aranžman sa MMF-om, koji je duže vrijeme blokiran”, rekao je Tegeltija.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Izvanredne mere! Nove cene namirnica zbog koronavirusa!