Petak , 14 Avgusta 2020
Aktuelno
Naslovnica / Vesti / Srbija / Dr. Kisić saopštila! Spremite se! Evo šta nas čeka od sledeće sedmice!

Dr. Kisić saopštila! Spremite se! Evo šta nas čeka od sledeće sedmice!

Dakle konferencija za medije Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19, održana je u Palati Srbija.

Na konferenciji su govorili zamjenica direktora Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” Darija Kisić Tepavčević i vd direktora KBC Zvezdara, doktor Petar Svorcan.

Korona virus u posljednja 24 sata, do 15 sati 21. jula, je potvrđen kod 352 osobe, a od posljedica ove bolesti preminulo je još 9 pacijenata. Ukupan broj preminulih je 491.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Upravo objavljeno! U Srbiji proglašeno vanredno stanje! Na snagu stupile 4 nove mere!

Takođe na respiratoru je 198 pacijenata. U danu iza nas testirano je 10.310 Do danas je 21.605 pozitivnih na koronu.

– KBV Zvezdara je kovid bolnica, 346 je pacijenata u našoj bolnici, 35 na intenzivnoj njezi, 18 pacijenata je intubirnao i to su najteži pacijenti. Požrtvovano i hrabro se borimo sa ovom pošasti, trudimo se da spasimo naše pacijente. Imamo pozitivnih zaposlenih 21 – rekao je prof. dr Petar Svorcan, vd direktora ove ustanove.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Nove mere! Zabrana ulaska u Srbiju do daljnjeg!

Na pitanje da li je u Srbiji na snazi švedski model, Kisić kaže:

– U našoj zemlji jedino može da bude srpski model, ne švedski, a u svakom momentu radimo ono što je najbolje za naš narod. U početnoj fazi ove epidemije bio je jedan restriktivan, konzervativan model da bi se sačuvali najugroženiji, nastrarije stanovništvo, što smo i uspjeli. Za to vrijeme su ojačani zdravstveni kapaciteti. Očigledno je da ćemo se dugo boriti sa ovim virusom i zato smo prešli na aspekt lične odgovornosti u kom ne smijemo biti sebični. Nećemo pričati ni o kineskom, ni o švedskom modelu, to je naš model – kaže dokorka Kisić.

TAKOĐE PROČITAJTE:   Majka počinila ZLOČIN! Krvi je bilo svuda...