Utorak, 24 Maja, 2022
- Reklama -

Dan slobode! Belgija ukida sve mere protiv korone!

Dve godine nakon proglašenja vanrednog epidemiološkog stanja i ulaska u karantin, Belgija od danas ukida gotovo sve epidemiološke mere uključujući i obavezu nošenja maski i kovid propusnice.

U Belgiji danas prestaje da važi obaveza nošenja maski na javnim mestima uključujući prodavnice i škole, sa izuzetkom zdravstvenih ustanova i javnog transporta.

Belgijske vlasti napominju da iako je obaveza nošenja maski ukinuta, one su ”preporučene” na mestima gde se ne može održavati bezbedna distanca.

Od danas prestaje i upotreba kovid propusnica, kao dokaza o vakcinaciji ili negativnom testu, koje su bile neophodne za ulazak u sve ugostiteljske i sportske objekte kao i institucije kulture.

Ukinuto je i ograniče vremena rada ugostiteljskih objekata, a ponovo su dozvoljeni maksimalni kapaciteti pozorišta, bioskoma i koncertnih dvorana.

Belgija takođe popušta i restrikcije na putovanja, tako da će od 11. marta u zemlju moći da se uđe bez obaveznog formulara za putovanja u slučaju da ste potpuno vakcinisani.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje

error: Zabranjeno Kopiranje Sadržaja.