Utorak, 30 Novembra, 2021
- Reklama -

Austrija: Uvode se oštre mere i stroža kontrola pravila!

Prošli tjedan su austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer i Generalni direktor za javnu sigurnost Franz Ruf održali konferenciju za medije na kojoj su najavili da će policijski službenici pojačano kontrolirati ispravnost i vjerodostojnost 3G pravila. Uvođenjem novih mjera u Beču očekuje se i da će službenici strože provjeravati valjanost uvjeta iz 3G pravila, pogotovo jer od danas vrijede samo PCR testovi.

Prilikom najave strožih kontrola Generalni direktor za javnu sigurnost Franz Ruf je naglasio da je policija samo u posljednjih šest mjeseci otkrila oko 400 prevara s 3G pravilom.

Ministar Nehammer je osobama koje koriste lažne dokaze o 3G pravilu poručio da je bolje da ih više ne koriste te je naglasio da je velika vjerojatnost da budu otkriveni. Nehammer je naglasio i da korištenje lažnih dokaza nije mali prekršaj već teže kazneno djelo. To znači i da osobe koje koriste lažne dokaze osim novčanih kazna mogu biti osuđene i na kaznu zatvora.

Prema postojećem zakonu kazna za korištenje lažnih dokumenata je i do tri godine zatvora. Osim toga u slušaju da osoba bude otkrivena to znači da krši i korona pravila, a za to je predviđena novčana kazna u iznosu do 500 eura. Ruf i Nehammer su naglasili da broj novih slučajeva zaraze raste, a time i broj lažnih dokaza o posjedovanju 3G pravila. Ministar je naglasio da je upravo iz toga razloga policijskim službenicima naredio pokretanje akcije pooštrene kontrole.

- Reklama -
- Reklama -

Ista kategorija

- Reklama -

Poslednje